Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

1ο Ενημερωτικό Σημείωμα





1ο Ενημερωτικό Σημείωμα - 6 Σεπτεμβρίου 2012


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ζακύνθου σας εύχεται ολόψυχα υγεία, οικογενειακή ευτυχία και δύναμη για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις προκλήσεις της νέας σχολικής χρονιάς.
Επειδή διαφαίνεται ότι αυτή η χρονιά θα κυλήσει  μέσα σε ένα μεταβαλλόμενο εργασιακά καθεστώς με τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης να είναι ιδιαίτερα οξυμένα, απαιτείται από την πλευρά μας επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.
Η Παιδεία φέτος πληρώνει το πιο βαρύ τίμημα των επιθέσεων του μνημονίου με:
u τη δραστική περικοπή των εκπαιδευτικών δαπανών (μειωμένη χρηματοδότηση Σ.Ε)
u τους μηδενικούς διορισμούς (5 δάσκαλοι και 35 νηπιαγωγοί) που οδηγούν στη διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας (αναπληρωτές, ΕΣΠΑ μειωμένου ωραρίου)
u την επικείμενη αύξηση του διδακτικού ωραρίου
u την προώθηση της “ στοχευμένης” αξιολόγησης που έχει σκοπό τη χειραγώγηση και τη μισθολογική - βαθμολογική καθήλωση
u την καταλήστευση των ήδη χαμηλών αμοιβών μας με την περικοπή μισθών και επιδομάτων.

Ο Σύλλογος μας με αποφασιστικότητα και αγωνιστική διάθεση στέκεται στο πλάι των συναδέλφων προκειμένου να αντιπαλέψει τα μέτρα που οδηγούν την κοινωνία στην απόγνωση και την εξαθλίωση.

Το γραφείο του Συλλόγου θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 19.00 έως τις 20.30.Τακτικό συμβούλιο ορίστηκε να γίνεται τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα, στο οποίο μπορούν να παρευρίσκονται όσοι επιθυμούν. Όποιος συνάδελφος θα ήθελε να θέσει κάποιο θέμα προς συζήτηση στο συμβούλιο πρέπει να ενημερώσει τον πρόεδρο ή τη γραμματέα τουλάχιστον πέντε μέρες νωρίτερα, ώστε να υπάρξει η ανάλογη προετοιμασία.

Στον ανανεωμένο χώρο του Συλλόγου θα συναντιόμαστε και θα συζητάμε με την ελπίδα να μετατρέψουμε την ανασφάλεια και το φόβο σε αλληλεγγύη και διεκδίκηση, την απογοήτευση και την παραίτηση σε ζωντανή παρουσία και συμμετοχή σε ομάδες εργασίας και δράσης.

Για να γίνει εφικτή η αμφίδρομη ενημέρωση παρακαλούμε να οριστεί ένας συνάδελφος από κάθε σχολείο ως συνδικαλιστικός σύνδεσμος.
Η ενημέρωση σας θα γίνεται μέσω e-mail που στέλνονται στα σχολεία. Παρακαλούμε τους Διευθυντές και τους υπεύθυνους αλληλογραφίας των σχολείων να εκτυπώνουν τις ανακοινώσεις του Συλλόγου.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας στα παιδιά των συναδέλφων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και να τους ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία.

Για τη δημιουργία ομάδων- τμημάτων πολιτισμού θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση.

Τέλος να σας υπενθυμίσουμε τη σύνθεση του Δ.Σ:


Πρόεδρος: Κουρσάρης Αντώνιος 6976887926
Αντιπρόεδρος: Παντής Διονύσιος 6972085770
Γεν. Γραμματέας: Χροναίου Βασιλική 6974914362
Ταμίας: Μπελέρης Ιωάννης 6936832267
Ειδ. Γραμματέας: Πλέσσα Έφη 6973033290
Μέλος: Μποζίκης Παναγιώτης 6974740355
Μέλος: Ζέλιος Ευθύμιος 6972160684


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου