Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνονται το Σαββατοκύριακο στη Ζάκυνθο με την πρόφαση της διανομής ελεημοσύνης και την άσκηση μαύρης προπαγάνδας στους κατοίκους του νησιού μας.
Η Χρυσή Αυγή φοράει το φιλανθρωπικό προσωπείο της και παίζοντας το ρόλο του καλού Σαμαρείτη, διεκδικεί χώρο στο νησί μας. Ο πραγματικός της, όμως, στόχος είναι να καταφέρει να αποκτήσει έλεγχο και εξουσία πάνω στην κοινωνία. Η πάγια τακτική της ναζιστικής Χρυσής Αυγής (των απογόνων των γερμανοτσολιάδων, των βασανιστών της Μακρονήσου και της χούντας) είναι να χτυπάει αδύναμους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους, να επιτίθεται και μετά να παρουσιάζεται ως θύμα, να μην αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη της, να ξαναγράφει την Ιστορία με το «έτσι θέλω», να παριστάνει τη φιλάνθρωπη και την αντισυστημική, να παραποιεί την Αλήθεια, να στηρίζει το κεφάλαιο και να στέκεται απέναντι στα εργατικά κινήματα, και συχνότατα μάλιστα να επιτίθεται εναντίον τους. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ναζιστικό μόρφωμα και δημιούργημα του συστήματος.
H ζακυνθινή κοινωνία οφείλει να τους γυρίσει την πλάτη. Δεν πρέπει να δεχθεί κανένας να μπει στην ουρά σαν το κακομοίρη για να λάβει την ελεημοσύνη από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας. Μπορεί η κοινωνία να μαστίζεται από τις πολιτικές των μνημονίων αλλά φασίστες δεν πρόκειται να γίνουμε.
Αυτό που μπορεί να μας κρατήσει όρθιους και όρθιες είναι η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, οι σχέσεις αλληλοβοήθειας, η κοινοκτημοσύνη και ο αγώνας ενάντια σε ότι μας καταδυναστεύει τη ζωή.
«Το φασισμό καλά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!»

Ζάκυνθος, 04/04/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου