Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ για ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ



Ζάκυνθος, 19/09/2013
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δ.Σ. καταδικάζει τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες στο Κερατσίνι. Η άγρια δολοφονία του 34χρονου αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της  Χ. Α. στη χώρα μας, έπειτα τις επιθέσεις που προηγήθηκαν στο Πέραμα και τον Μελιγαλά.
Με τη δολοφονία στο Κερατσίνι αναδεικνύεται οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού από την Χ.Α. και ακροδεξιά κέντρα. Καταγγέλλουμε τη πολιτική της κυβέρνησης γιατί με την κατασκευασμένη κι ανιστόρητη θεωρία των 2 άκρων οπλίζει το χέρι των ακροδεξιών φασιστών και «νομιμοποιεί» την εγκληματική τους δράση.  Η πολιτική της τακτική είναι επικίνδυνη για την δημοκρατία, καθώς εξισώνει το θύμα (κοινωνία) με τον θύτη (ακροδεξιά και βάρβαρη πολιτική λιτότητας).
Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική.
Ο λαός και η νεολαία πρέπει να δώσουν αποστομωτική απάντηση στους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ, των δοσίλογων ταγματασφαλιτών και της χούντας, παλεύοντας μέσα από μορφές συλλογικής κι αγωνιστικής συγκρότησης του λαού μας και βάζοντάς τους στο περιθώριο και την απομόνωση.
Χρέος μας, ως εκπαιδευτικοί, είναι να απομονώσουμε τους φασίστες στη συνείδηση του λαού με μαζικούς, μαχητικούς, ειρηνικούς αγώνες. Καλούμε κάθε δημοκράτη σε εγρήγορση για να ακυρωθούν  τα οργανωμένα σχέδια αποσταθεροποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου