Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας













ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ζακύνθου σας καλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 στη ταβέρνα «Ποπολάρος». Για να κλείσετε τραπέζι επικοινωνήστε με την ταβέρνα στα τηλέφωνα: 2695045461,6972227566.
Κόστος ανά άτομο: 15€. (Στην τιμή περιλαμβάνονται ορεκτικά, τυριά, σαλάτα, κυρίως γεύμα, 1 αναψυκτικό ανά άτομο και απεριόριστο κρασί.)
Ώρα προσέλευσης: 21:00.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Σύλλογο Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ζακύνθου.

9ο Ενημερωτικό Σημείωμα



Ζάκυνθος, 24/01/2013
90 Ενημερωτικό Σημείωμα

Συναδέλφισσες, Συναδέλφοι,
Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά πολιτεύεται με διατάγματα, με εκβιασμούς, και απειλές απέναντι σε όποια ομάδα εργαζομένων τολμά να αμφισβητήσει την κυβερνητική πολιτική και να αντισταθεί στην οικονομική και κοινωνική ισοπέδωση, που καθημερινά προωθεί.
Η Κυβέρνηση του Μνημονίου καταστρέφει χωρίς ενδοιασμούς δημοκρατικά, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, μετατρέπει τις συλλογικές συμβάσεις σε «φαντάσματα», επιχειρεί να σκοτώσει την ίδια την ιδέα της συνδικαλιστικής δράσης.
Δηλώνει άτεγκτη και αποφασισμένη να συντρίψει όποια από τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών αντιστέκονται και διεκδικούν, ενώ ταυτόχρονα εναρμονίζεται χωρίς δεύτερη σκέψη με τις απαιτήσεις των δανειστών και του κεφαλαίου, εφαρμόζοντας πολιτική υποτέλειας προσδίδοντας στη χώρα χαρακτηριστικά αποικιοκρατικού τύπου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα η Δημόσια Εκπαίδευση και ο Εκπαιδευτικός θα βρεθεί στο στόχαστρο της τρικομματικής κυβέρνησης και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μην τους αφήσουμε να αποτελειώσουν ό,τι έχει απομείνει στο Δημόσιο Σχολείο και στα εργασιακά μας δικαιώματα. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει και προωθεί:
  • αργία και διαθεσιμότητα ακόμα και όσων απλά παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια,
  • υποχρεωτική μετάθεση σε όλη τη χώρα ανεξάρτητα από οργανική θέση με απόφαση Υπουργού,
  • κατάργηση δώρων,
  • αύξηση ορίων ηλικίας στα 67 με 40 χρόνια υπηρεσίας για τη σύνταξη,
  • κατακρεούργηση του εφάπαξ και διάλυση των επικουρικών μας ταμείων,
  • απαγόρευση προσλήψεων μονίμων και μείωση του αριθμού των αναπληρωτών για το 2013 με εργασιακές συνθήκες «γαλέρας»,
  • απαξίωση του θεσμού των ολοήμερων σχολείων που θα οδηγεί στο κλείσιμό τους,
  • συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα λειτουργικά προβλήματα που προκύπτουν από αυτή. Με πρώτο ζήτημα, την εξασφάλιση του πετρελαίου που απαιτείται για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων,
  • εξαντλήθηκαν οι πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών τη φετινή χρονιά και οι προοπτικές για το νέο σχολικό έτος είναι εφιαλτικές,
  • εξαγγέλλεται  η κατάργηση, επί της ουσίας, της δωρεάν παροχής σχολικών βιβλίων που θα «δανείζονται» πλέον στους μαθητές,
  • διαιωνίζονται τα χρόνια προβλήματα της προσχολικής αγωγής και των νηπιαγωγών,
  • ετοιμάζεται το Π.Δ. για την αξιολόγηση-χειραγώγηση με βάση τις ρυθμίσεις του 4024/2011, μια αξιολόγηση που θα καταργεί την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο, θα κατηγοριοποιεί τους εκπαιδευτικούς και θα οδηγεί σε απολύσεις,
  • επιτείνεται η υποβάθμιση και η συρρίκνωση της ειδικής αγωγή,
  • επανέρχονται τα σχέδια και οι προτάσεις για συγχωνεύσεις σχολείων συμπτύξεις  τμημάτων και αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών,
  • συνεχίζεται η υποβάθμιση της υγειονομικής μας περίθαλψης, αφού υποχρηματοδοτούν  τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τους εκατομμύρια ασφαλισμένους, χωρίς ασφάλεια, καταργούν και συγχωνεύουν Υπηρεσίες Υγείας.

Συναδέλφισσες, Συναδέλφοι,
Με βάση την εισήγηση-πρόταση  της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος καλούνται οι Σύλλογοι να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις για τη διαμόρφωση αγωνιστικής πρότασης του Κλάδου για το επόμενο χρονικό διάστημα, πρότασης με την οποία ο Σύλλογός μας θα συμμετάσχει στην Ολομέλεια των Προέδρων της Χώρας στις 4 του Φλεβάρη 2013.
Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ζακύνθου 
καλεί όλους τους συναδέλφους
να συμμετάσχουν μαζικά και ενεργά στην
 Έκτακτη Γενική Συνέλευση
την Τετάρτη 30 Γενάρη, στις 18:30 στο 2ο Δ.Σ
να διαμορφώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένα στοχευμένο πλαίσιο θέσεων και προτάσεων με αγωνιστικές δράσεις
και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Όλοι οι εργαζόμενοι δίνουμε κοινό αγώνα, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου. Όλα αυτά τα μέτρα, συστατικά στοιχεία της ίδιας αντιεκπαιδευτικής-αντιλαϊκής πολιτικής, πρέπει να ενεργοποιήσουν και να αφυπνίσουν τις αντιστάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος. Οφείλουμε, όλοι μαζί, να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα για  να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων της κυβέρνησης και της τρόικας καθώς και των εφαρμοστικών τους νόμων, που πλήττουν τους εκπαιδευτικούς αλλά  και όλους τους εργαζόμενους, τη δημόσια  εκπαίδευση αλλά και το σύνολο των κοινωνικών αγαθών και κατακτήσεων.

Συμμετέχουμε και Αποφασίζουμε για το μέλλον της Δημόσιας Εκπαίδευσης!