Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Σχέδιο δράσης του Συλλόγου μας για την (αυτό) αξιολόγηση



Ζάκυνθος, 18/02/2014

«Σχέδιο δράσης του Συλλόγου μας για την  (αυτό) αξιολόγηση»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ζακύνθου, μετά την τελευταία Έκτακτη Γενική Συνέλευση και τη συζήτηση που έγινε στην τελευταία συνεδρίασή του αποφασίζει ΟΜΟΦΩΝΑ για τα παρακάτω:
α) Κανένας εκπαιδευτικός να μη συμμετέχει στις ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας που συνδέεται άμεσα με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού που προωθεί η κυβέρνηση. Μια αξιολόγηση που έχει σχεδιαστεί να οδηγήσει σε απολύσεις με τη θέσπιση των ποσοστώσεων. Πολλοί άξιοι συνάδελφοί μας με αυτή τη διαδικασία θα βρεθούν σε διαθεσιμότητα και στα ταμεία ανεργίας. Δε γινόμαστε συνένοχοι στις απολύσεις των συναδέλφων της διπλανής τάξης μας, δεν συναινούμε στον κατήφορο που θέλουν να οδηγήσουν την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό.
β) Προγραμματίζουμε στις 13 Μαρτίου εκδήλωση για το θέμα της αξιολόγησης με εισηγητές που έχουν ασχοληθεί με το θέμα. Μέχρι τότε τα σχολεία να μην προχωρήσουν σε καμία συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων για το θέμα πριν ενημερωθούν εκτενώς, δεν υπάρχει σε κανένα νομικό κείμενο ή εγκύκλιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη συγκρότηση των ομάδων εργασίας.
γ) Τα σχολεία να ενημερώσουν το Δ.Σ. του Συλλόγου μας για τη μέρα και την ώρα που μπορούν να πραγματοποιήσουν ενημερωτική συνάντηση, με σκοπό να παραστεί κλιμάκιο ενημέρωσης από το Σύλλογο για την (αυτό)αξιολόγηση.
δ) Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, όταν πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις για το ζήτημα της συγκρότησης των ομάδων εργασίας, να υπάρξει εκτενής συζήτηση (το Δ.Σ. είναι διαθέσιμο να παραστεί σε αυτές τις συνεδριάσεις) και να υπογραφεί το κείμενο που σας έχουμε αποστείλει.
στ) Καλούμε τους συναδέλφους, αν υπάρξει οποιοδήποτε στέλεχος εκπαίδευσης να πιέζει προς την κατεύθυνση της συγκρότησης των ομάδων εργασίας για την αυτοαξιολόγηση (δεν υπάρχει από πουθενά οδηγία για άμεση συγκρότηση των ομάδων), παραβλέποντας τις αποφάσεις του κλάδου μας και τον παραπάνω σχεδιασμό, να ενημερώσουν άμεσα το ΔΣ του Συλλόγου μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου