Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση με Διευθυντή Εκπαίδευσης & Ά Ένωση Γονέων

Ζάκυνθος, 26/02/2014
Δελτίο Τύπου
Την Τετάρτη 19/02/2014 συναντήθηκαν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ζακύνθου και μέλη του Δ.Σ. της Α΄ Ένωσης Γονέων με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κο Διονύση Κόκλα, στο γραφείο της Π.Ε. Ζακύνθου προκείμενου να συζητήσουν τα ακόλουθα θέματα, που αφορούν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

1) Στατικότητα-Έλεγχος κτιρίων
Έπειτα από διαλογική συζήτηση σχετικά με την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων εβδομάδων, ο Διευθυντής Π.Ε. Ζακύνθου διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των γονέων ότι κλιμάκιο ελεγκτών του Δήμου πραγματοποίησε ελέγχους σε όλα τα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης του νησιού, έπειτα από ενημέρωση που είχε από τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των σχολικών μονάδων.
Συμφωνήθηκε να ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου πιστοποιητικό καταλληλότητας όλων των σχολείων του νησιού, το οποίο θα ανανεώνεται έπειτα από κάθε μεγάλο σεισμό, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.
              Επίσης, διαπιστώθηκε η ανάγκη δημιουργίας νέου σχολικού συγκροτήματος στις παρυφές της πόλης, καθώς οι σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών επιβάλλουν καλύτερες κτιριακές υποδομές. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών ανέφεραν πως αποτελεί διαχρονικό αίτημα των εκπαιδευτικών η μείωση των μαθητών ανά τμήμα για παιδαγωγικούς και μορφωτικούς λόγους και επεσήμαναν την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος που θα πληροί και θα καλύπτει τις μορφωτικές ανάγκες όλων των μαθητών στα πλαίσια της ισοπολιτείας και των ίσων ευκαιριών.
Οι εκπρόσωποι της Α΄ Ένωσης Γονέων ζήτησαν να συνυπολογιστεί το γεγονός της έντονης σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής μας και να δημιουργηθούν περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.

2) 4ο Νηπιαγωγείο Ζακύνθου
Προτάθηκε από το Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών η μεταστέγαση του 4ου Νηπιαγωγείου στο χώρο όπου στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Το κτίριο αυτό θεωρείται κατάλληλο, καθώς βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων του ανωτέρω Νηπιαγωγείου και πληροί τις κτιριακές προδιαγραφές προκειμένου να εξυπηρετήσει άμεσα τις εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές ανάγκες όλων των μαθητών.
Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από όλους.

3)Μεταφορά μαθητών
Έπειτα από διαλογική συζήτηση επισημάνθηκε από όλους η αναγκαιότητα της έγκαιρης, συνεχούς και απρόσκοπτης μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία. Κατέστη σαφές ότι πρέπει να τηρείται από όλους τους εμπλεκόμενους η καθορισμένη οριοθέτηση των περιοχών δικαιοδοσίας κάθε σχολείου ως προς την εγγραφή των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου