Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

2 Ενημερωτικό Σημείωμα Μαρτίου



Ζάκυνθος, 19/03/2014


ΘΕΜΑ 1ο: Συγκρότηση ομάδων για την «αυτοαξιολόγηση»                                                  
Το Δ.Σ. του Συλλόγου λαμβάνοντας υπόψη:
α) Τη βούληση των συναδέλφων, όπως αυτή εκφράστηκε με τη συλλογή υπογραφών ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση (98% των υπηρετούντων εκπαιδευτικών της Ζακύνθου).
β) Τη συνάντηση με τους Δ/ντες - Δ/ντριες και Προϊσταμένους – νες για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας που πραγματοποιήθηκε στις 21-11-2013 με την παρουσία πολλών συναδέλφων, όπου βεβαιώθηκε η σχεδόν ομόφωνη αντίθεση των συναδέλφων στη συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης που έχει ως στόχο τη χειραγώγηση και τιμωρία των εκπαιδευτικών, αλλά και την κατηγοριοποίηση των σχολείων,
γ) Τις πάγιες θέσεις της ομοσπονδίας όπως αυτές έχουν επανειλημμένα εκφραστεί στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου και τη στάση του συνόλου των Συλλόγων σε όλη τη χώρα και
δ) Τις σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ειδικότερα τα υπ. Αρ. 653/19-2-2014 και 698/7-3-2014 έγγραφα, καθώς και τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. στις 16 Φεβρουαρίου 2014,
καλεί τους συλλόγους διδασκόντων όλων των σχολικών μονάδων της Ζακύνθου, εφόσον κληθούν, να μην προχωρήσουν στη συγκρότηση των ομάδων εργασίας, αξιοποιώντας και το σχετικό υπόδειγμα πρακτικού που έχει αποστείλει η Δ.Ο.Ε.

Επιπλέον, για το ίδιο θέμα, σας  πληροφορούμε ενδεικτικά, ότι όπως μας ενημέρωσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, αλλά και ο Σύλλογος Αν. Αττικής,  σε όλα τα σχολεία της περιοχής τους δεν έχουν συγκροτηθεί ομάδες  των συλλόγων διδασκόντων, αξιοποιώντας το σχετικό πρακτικό, το οποίο σας επισυνάπτουμε.

Θέμα 2ο: Ημέρα Αιμοδοσίας
Συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε λειτουργεί Τράπεζα Αίματος με την επωνυμία του Συλλόγου μας με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των συναδέλφων και των οικογενειών τους.

Στα πλαίσια της κάλυψης αυτών των αναγκών το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει «Ημέρα Αιμοδοσίας» το Σάββατο 29 Μαρτίου στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων της Διεύθυνσης Π.Ε. Ζακύνθου κα Τσάτσου Αθηνά και το Δήμο Ζακύνθου.

Έχετε ήδη λάβει ενημερωτικό-επιμορφωτικό υλικό από το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων με θέμα την αξία της αιμοδοσίας, προκειμένου να ενημερωθούν κατάλληλα οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Επίσης, σας καλούμε να συμμετέχετε στο διαγωνισμό αφίσας με θέμα «Δώσε αίμα-χάρισε ζωή».
Η πρόσκληση απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων Ζακύνθου. Κάθε σχολική μονάδα θα επιλέξει τρία  έργα, τα οποία θα αποστείλει στην Δ/νση ΠΕ Ζακύνθου  έως την Παρασκευή 21  Μαρτίου 2014. Τα έργα που θα επιλεγούν, θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα της Δ/νσης και θα παρουσιαστούν σε έκθεση ζωγραφικής.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από εξειδικευμένους γιατρούς-αιματολόγους.
Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες.
Είναι μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Σημείωση: Παρακαλούμε τους συναδέλφους-διευθυντές να ενημερώσουν σχετικά το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του σχολείου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου