Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

2o Ενημερωτικό Σημείωμα Σεπτεμβρίου


                                        1ο Θέμα: Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι,
σας καλούμε στην
Έκτακτη Γενική Συνέλευση

την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 19:30
στο 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,
ΟΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Δ.Ο.Ε. 

και όπου  θα συζητηθούν  τα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:
1)      Συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που κήρυξε η Δ.Ο.Ε. ( ατομική αξιολόγηση –Π.Δ. 152/13 και αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση της σχολικής μονάδας καθώς και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου με βάση το νομοθετικό πλαίσιο των σχετικών νόμων: ν.3679/10,ν.3848/10,ν.4024/11,ν.4142/13, που συνδέουν την αξιολόγηση με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών.)


2)      Σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων,
ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς ( ελλείψεις εκπαιδευτικών- κτιριακά προβλήματα- μεταφορά μαθητών) και γενικότερες περικοπές στην εκπαίδευση (πάγωμα διορισμών- υποχρηματοδότηση σχολικών μονάδων κ.α)

3)       Λήψη αποφάσεων για συλλογικές δράσεις και προτάσεις για την αγωνιστική πορεία του κλάδου , οι οποίες θα μεταφερθούν στην ολομέλεια των Προέδρων τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου στην Αθήνα .

4)      Κατάθεση προτάσεων για δράσεις του Συλλόγου τη νέα σχολική χρονιά. ( Πολιτιστικές Δράσεις / Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση γονέων  αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας για την επίθεση που δέχεται το δημόσιο αγαθό της παιδείας /Σχολείο ανοικτό στην κοινωνία κ.α.)
                             Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ!!!


2ο Θέμα: Ομάδες πολιτισμού
 Τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ζακύνθου  έχει αναδειχθεί σε πυρήνα πολιτιστικής έκφρασης και συλλογικής δημιουργίας μέσα από τη λειτουργία των Ομάδων Πολιτισμού, που σκοπό έχουν να αναπτύξουν την ελευθερία του πνεύματος και του λόγου και να καλλιεργήσουν τις ανθρώπινες αξίες της συσπείρωσης, της συνύπαρξης και της αλληλεγγύης.
Στα πλαίσια αυτά έχουν λειτουργήσει Ομάδες χορού- Χορωδίας-Φωτογραφίας- Πεζοπορίας και Θεατρική Ομάδα . Φέτος υπάρχουν και νέες προτάσεις για δημιουργία Ομάδας Σκακιού και Φιλαναγνωσίας.
       Καλούμε όσους συναδέλφους θα ήθελαν να διδάξουν εθελοντικά σε κάποια από τις παραπάνω Ομάδες ή ενδιαφέρονται να αναλάβουν κάποια άλλη δραστηριότητα να επικοινωνήσουν με τη γραμματέα του Συλλόγου μας, Αντωνοπούλου Τασία , στο τηλέφωνο: 6944655704 μέχρι τη Δευτέρα  6   Οκτώβρη.
Για τη δημιουργία των ομάδων θα υπάρξει ενημέρωση την επόμενη εβδομάδα για να μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή.

3ο Θέμα: Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Επειδή πολλοί εκπαιδευτικοί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχουν απορίες σχετικά με τα εργασιακά τους δικαιώματα, σας κοινοποιούμε το επίσημο έγγραφο της Δ.Ο.Ε. προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ( Αρ.Πρωτ.1027/16-9-2014).

                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                                                              Η Γραμματέας

Λάζου Ευφροσύνη                                               Αντωνοπούλου Τασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου