Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 41η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ



To Δ.Σ. του Συλλόγου των Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ζακύνθου εκτιμά ότι ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτελεί μία από τις κορυφαίες στιγμές λαϊκής πάλης σε μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας. Η αντίσταση του λαού στη στρατιωτική δικτατορία και τους υποστηρικτές της, αποτελεί σάλπισμα και πρόκληση για το λαϊκό κίνημα και σήμερα. 

Το Πολυτεχνείο δεν περιορίστηκε στη διεκδίκηση των ελευθεριών στο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας, αλλά έθεσε, έστω και όχι με πληρότητα και σαφήνεια, ζητήματα που την ξεπερνούν και την αμφισβητούν: «Έξω αι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», «Λαϊκή κυριαρχία».

Σήμερα, 41 χρόνια μετά και εν μέσω της καπιταλιστικής κρίσης που χτυπάει τα δικαιώματα των εργαζομένων και όλου του λαού, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου που συμπυκνώνουν την απαίτηση για λαϊκή κυριαρχία παραμένουν επίκαιρα και ανεξόφλητη επιταγή του παρελθόντος.
Τα μέτρα και ο προϋπολογισμός που συνθλίβουν το λαό και ικανοποιούν τις ανάγκες των μονοπωλίων στόχο έχουν τη σωτηρία των καπιταλιστών από την κρίση. Πρόκειται για μέτρα ταξικά, που χτυπούν δηλαδή τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, για να ωφεληθούν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές. Έξοδος από την κρίση προς όφελος και των μεν και των δε, δεν υπάρχει. Το ερώτημα που τίθεται ξεκάθαρα πλέον είναι: ή με το Κεφάλαιο ή με την εργατική τάξη.
Οφείλουμε να ενδυναμώσουμε την οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, σε γειτονιές και σε σχολεία με προσανατολισμό που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Οφείλουμε να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με ικανοποιητικές αποδοχές.
Οφείλουμε να κηρύξουμε «πόλεμο» στις επερχόμενες αντιλαϊκές αλλαγές στο ασφαλιστικό

Απαιτείται ταξική ενότητα και οργανωμένη δράση για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία-Παιδεία. Εδώ και τώρα άμεση χρηματοδότηση όλων των σχολείων του νησιού με κονδύλι που θα είναι αντίστοιχο με τις ανάγκες τους. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των μαθητών για τη λειτουργία των σχολείων.

Ο πλούτος που παράγεται ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους και το λαό που τον παράγουν με το μόχθο τους. Μόνο αυτός ο δρόμος δίνει προοπτική για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΕΚΖ, συμμετέχει στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη στις 7.30 το απόγευμα στην Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου