Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

6o Ενημερωτικό Σημείωμα Νοεμβρίου



1ο Θέμα: Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι,
σας καλούμε στην
Έκτακτη Γενική Συνέλευση
την ΤΕΤΑΡΤΗ 19  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 19:00
στο 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,

 όπου  θα συζητηθούν  τα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:
1)      Εξελίξεις σχετικά με τις διαδικασίες της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ και συγκεκριμένες προτάσεις για την υλοποίηση της απόφασης της Δ.Ο.Ε. για απεργία-αποχή, θέμα για το οποίο σχετικές διευκρινίσεις περιέχονται στο πρόσφατο έγγραφο της Δ.Ο.Ε. που επισυνάπτουμε.

2)       Απόφαση για συμμετοχή στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχουν προκηρύξει για τις 27 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, λίγο πριν η κυβέρνηση προωθήσει στη Βουλή τα νέα εξοντωτικά μέτρα τα οποία ετοιμάζει σε βάρος των εργαζομένων, όπως το «μισθολόγιο πείνας», την πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

3)       Προετοιμασία Συνέλευσης και Εκλογών για τη Διοικούσα Επιτροπή του Ταμείου Αλληλοβοήθειας. Επειδή το θέμα είναι επείγον ,ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ τα μέλη του Ταμείου Αλληλοβοήθειας  να παρευρεθούν στη Συνέλευση και να δηλώσουν και υποψηφιότητες για την Τριμελή Διοικούσα Επιτροπή , προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Ταμείου.

2ο Θέμα: Ομάδες Πολιτισμού

Ξεκίνησαν τις συναντήσεις τους οι τρεις πρώτες Ομάδες Πολιτισμού του Συλλόγου μας και συγκεκριμένα οι ομάδες Χορού, Χορωδίας και Φιλαναγνωσίας.
Η Ομάδα Χορού θα συνεχίσει τα μαθήματα για ένα μόνο μήνα στο Γυμνάσιο Βανάτου και κατόπιν θα μεταφερθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο .
Επίσης, η Ομάδα Φιλαναγνωσίας θα έχει τη δεύτερη συνάντησή της με θέμα: Εργαστήρι Μυθολογίας, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στην Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη.
      Η Ομάδα Χορωδίας τέλος, προετοιμάζεται με ιδιαίτερη ευλάβεια για προγραμματισμένη
     Χριστουγεννιάτικη Συναυλία. Ευχόμαστε σε όλους, καλή συνέχεια!
      Για τις υπόλοιπες ομάδες περιμένουμε ακόμα συμμετοχές για να ξεκινήσουν.


3ο Θέμα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ» ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

            ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Προωθούν την τσάμπα εργασία, αντικαθιστούν τη μόνιμη σταθερή δουλειά, πρώτα με ελαστικές σχέσεις εργασίας και τώρα με απλήρωτη εργασία, ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους στη λειτουργία των σχολείων

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το ΔΣ  του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ζακύνθου καταγγέλλει τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για κάλυψη των χιλιάδων κενών στα σχολεία από "εθελοντές"-άνεργους συναδέλφους μας, και θεωρεί ότι αποτελούν πρόκληση και εμπαιγμό, ενώ, ταυτόχρονα, ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους στη λειτουργία των σχολείων.
            Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι, αφού τσάκισαν τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (κι ετοιμάζονται να τους πάνε ακόμα παρακάτω), αφού άφησαν τα σχολεία με χιλιάδες κενά, αφού καθιέρωσαν κάθε είδος άθλιας και κακοπληρωμένης, ελαστικής εργασίας στο σχολείο (5μηνα, μπλοκάκι, ΑΜΩ κλπ...), τώρα προχωρούν κι ένα βήμα παραπέρα:
            Σχεδιάζουν την τσάμπα εργασία αρχικά στα σχολεία και στην πορεία σε όλο το Δημόσιο, με το μανδύα του "εθελοντισμού". Θέλουν εργαζόμενους-δούλους του 21ου αιώνα!
            Την ίδια στιγμή, δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος, ώστε να παρεμβαίνουν με τη μάσκα του "εθελοντή" και να περνούν την πόρτα του σχολείου τα κάθε λογής επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα.
            Αν καλυφθούν κενά "εθελοντικά" με απλήρωτους-άνεργους συναδέλφους μας, τότε ποιος αποκλείει στο μέλλον αυτό να το κάνει και μία εταιρεία, ένας Δήμος, η Εκκλησία κ.α., που θα "προμηθεύουν" με εκπαιδευτικούς τα σχολεία και θα καθορίζουν τις σχολικές δραστηριότητες;
Οι δηλώσεις Λοβέρδου πρέπει να σημάνουν ξεσηκωμό. Επιβεβαιώνεται ότι κυβέρνηση και Ε.Ε. είναι αδίστακτοι, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Πρέπει να δοθεί άμεση, αγωνιστική απάντηση.
            Καλούμε τους άνεργους-αδιόριστους συναδέλφους μας να μην "τσιμπήσουν". Αυτοί που τάζουν μόρια για διορισμό, είναι οι ίδιοι που πετσόκοψαν τους διορισμούς, που άφησαν τα σχολεία με χιλιάδες κενά. Είναι οι ίδιοι που έβαλαν φίλτρα και πρόσθετα εμπόδια, όπως ο ΑΣΕΠ, για να αποσυνδέσουν το πτυχίο από το επάγγελμα. Είναι οι ίδιοι που καθιέρωσαν την προϋπηρεσία και το κυνήγι των μορίων σε όλη την Ελλάδα, σαν προϋπόθεση για το διορισμό. Και αφού το έκαναν, σταμάτησαν για χρόνια να προσμετρούν την προϋπηρεσία. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να μας διαιρέσουν (30μηνιτες, 24μηνιτες, μόνιμοι, αναπληρωτές, άνεργοι). Πρόκειται για μέτρα που στην πλειοψηφία τους πάρθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, που αποδέχονται τόσο τον ΑΣΕΠ, όσο και το διορισμό με προϋπόθεση την προϋπηρεσία, δηλαδή αποδέχτηκαν και αποδέχονται τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
            Καμία συζήτηση για δήθεν εθελοντισμό και τσάμπα εργασία. Λύση υπάρχει!
Να γίνουμε εμείς, διορισμένοι και άνεργοι, μόνιμοι κι ελαστικά εργαζόμενοι, εθελοντές στον αγώνα για μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για γενναία χρηματοδότηση της εκπαίδευσης.
Η καλύτερη απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η μαζική, καθολική συμμετοχή στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία.
Να νεκρώσουν τα πάντα, να μην ανοίξει ούτε ένα σχολείο!


                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
      Η Πρόεδρος                                                      Η  Γραμματέας


Λάζου Ευφροσύνη                                            Αντωνοπούλου Τασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου