Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

13ο Ενημερωτικό Σημείωμα Ιουνίου 2016

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου
Ν. Κολυβά 136
Τηλ:. 2695028854-Φαξ: 2695048783
solomosd.blogspot.gr
13ο Ενημερωτικό Σημείωμα Ιουνίου 2016

Ζάκυνθος, 20 Ιουνίου 2016

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε για τα αποτελέσματα των εκλογών για ανάδειξη νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας και των εκπροσώπων στη Νομαρχιακή Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και για τις αποφάσεις της Συνέλευσης σχετικά με την αλλαγή ορισμένων άρθρων του Καταστατικού :


  1. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 9-6-2016

Συγκρότηση Νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Σας κάνουμε γνωστό ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 9ης Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση των νεοεκλεγέντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου , την Τετάρτη , 15/06/2016 με θέμα: « Συγκρότηση νέου Δ.Σ. σε σώμα»

Από τη συνεδρίαση αναδείχθηκαν μετά από ψηφοφορία και με ομόφωνη απόφαση των μελών οι εξής:

Πρόεδρος: Σαϊτανίδου Αλεξάνδρα ( Αλέκα ) 6978692693
Αντιπρόεδρος: Χριστοφόρου – Λιβάνη Άννα 6974421014
Γεν. Γραμματέας: Φουράκη Σοφία 6977586706
Ταμίας: Μπελέρης Ιωάννης 6933247953
Ειδικός Γραμματέας: Μπηλιώνη Μαίρη 6985010598
Μέλη: Κόντζαλη Άννα 6970754761
Λάσκαρη Ελευθερία 6945468396

Αναπληρωματικό μέλος: Ρένεση Μαριέττα

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν:

1.Κατσαϊτου Αλεξάνδρα\
2. Τσαούσης Μιχάλης
3. Ελληνικάκη Σοφία

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ εξελέγησαν:

1. Λάζου Ευφροσύνη
2. Λαδικός Διονύσιος-Δημήτριος
3. Μπηλιώνη Μαρία
4. Μπελέρης Ιωάννης
5. Λάσκαρη Ελευθερία
6. Φουράκη Σοφία και
7. Ρένεση Μαριέττα
Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, που προέκυψε από τις παραπάνω
αρχαιρεσίες, ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Δηλώνουμε ότι θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των συναδέλφων μας στις δύσκολες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε καθημερινά με πνεύμα συλλογικότητας και αγωνιστικότητας.

Έχοντας τη βαθιά επίγνωση ότι ο Σύλλογος μας έχει αναδειχθεί ως κέντρο συντονισμού των ενεργειών και των δράσεων όλων των εργαζομένων συνεπικουρικά με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς του νησιού μας, δεσμευόμαστε για την προάσπιση και την προώθηση των κεκτημένων του κλάδου μας και των ζητημάτων που αφορούν όλους τους εργαζόμενους.

  1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Η Γενική Συνέλευση της 9ης Ιουνίου 2016 με αυξημένη απαρτία και με ομόφωνη απόφαση ψήφισε την αλλαγή των παρακάτω άρθρων του Καταστατικού του Συλλόγου:

Α) ΑΡΘΡΟ 1 .1 EΠΩΝΥΜΙΑ :« Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «Ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» ,με έδρα την πόλη Ζάκυνθο, του Νομού Ζακύνθου.

B) ΑΡΘΡΟ 2: « Ο Σύλλογος είναι πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, τα μέλη του είναι οι Δάσκαλοι , οι Νηπιαγωγοί και οι Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων που εργάζονται στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ζακύνθου και εντάσσεται στη δύναμη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.) σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις τους καταστατικού της.»

Γ) ΑΡΘΡΟ 3 –ΣΚΟΠΟΣ: « Σκοπός του Συλλόγου είναι η ενιαία κατεύθυνση των επί μέρους προσπαθειών των μελών του για τη βελτίωση της υπαλληλικής θέσης του δασκάλου, νηπιαγωγού και εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης γενικά και την προαγωγή των συμφερόντων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου. Επίσης η πολιτιστική ανάπτυξη των μελών του και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα.»

Δ) ΑΡΘΡΟ 11-ΠΟΡΟΙ : « Πόροι του Συλλόγου είναι 1. Το δικαίωμα εγγραφής των μελών 2.Οι τακτικές συνδρομές (10 ευρώ για τους μόνιμους και 5 ευρώ για τους αναπληρωτές) και έκτακτες εισφορές των μελών………»

Ε) ΑΡΘΡΟ 14 : ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ: « Η Γ.Σ. συγκαλείται από το Δ.Σ.
1. Τακτικά μία ( 1) φορά το χρόνο και ειδικότερα το πρώτο 20ήμερο του μηνός Νοεμβρίου ……………………….. Ειδικά και μεταβατικά προβλέπεται ότι η επόμενη Γ.Σ. που θα εκλέξει νέο Δ.Σ., Ε.Ε. και Δ.Ε.Τ.Α θα είναι το Νοέμβριο του 2017.»

Γενικότερα , σε όποιο άρθρο του Καταστατικού αναφέρεται « Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί» προστίθεται και « Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.»


ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ε Υ Χ Ε Τ Α Ι Σ Ε Ο Λ Ο Υ Σ

Κ Α Λ Ο Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι !

                                                                         Για το ΔΣ
         Η Πρόεδρος                                         Η Γ. Γραμματέας

  Σαϊτανίδου Αλεξάνδρα                                  Φουράκη Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου