Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Σχέδιο πρακτικού Συλλόγου Διδασκόντων


Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ……………………………………… Δημοτικού Σχολείου συνεδρίασε σήμερα …/9/2016 και διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην κατανομή και την ανάθεση ωρών επειδή δεν είναι παρόν το αναγκαίο προσωπικό (δάσκαλοι – ειδικότητες) και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές. 

2ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου
Ν. Κολυβά 136
Τηλ:. 2695028854-Φαξ: 2695048783
            solomos0@otenet.gr
solomosd.blogspot.gr  
                               
                            2ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
                                    ΖΑΚΥΝΘΟΣ 31/08/2016

Αγαπητοί Συνάδελφοι
   Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου χαιρετίζει τη νέα σχολική χρονιά και εύχεται στον καθένα χωριστά υγεία , δύναμη και οικογενειακή ευτυχία και σε όλους μαζί τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση , συναδελφικότητα και αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσουμε τα διαρκώς αυξανόμενα και εντεινόμενα προβλήματα που η μνημονιακή πολιτική συσσωρεύει στο χώρο της εκπαίδευσης και τα οποία αποσκοπούν στην αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα της.
   Ήδη με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καλούμαστε να υλοποιήσουμε τις Υ.Α. που διαλύουν το δημόσιο σχολείο με την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 135933/Ε1/23-08-2016 με θέμα:  Προγραμματισμός άμεσων ενεργειών προς τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες σύμφωνα με την οποία οι Σύλλογοι διδασκόντων οφείλουν να συνεδριάσουν την Πέμπτη 01-09-2016 και ώρα 9:00 π.μ. για να αποφασίσουν την κατανομή των ωρών διδασκαλίας στους εκπαιδευτικούς όπως ορίζει η αρ. Φ 12/657/70691/Δ1/26-04-2016 (Β΄1324) Υ.Α. για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση . Είναι ευνόητο ότι όλοι οι υπολογισμοί των οργανικών και λειτουργικών  κενών που στηρίζονται στα παραπάνω δεν είναι δυνατό και δεν πρέπει να αναγνωριστούν από τον κλάδο .
    Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συντασσόμενο με τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ( Αρ. πρωτ. 760/25-08-2016 ) εμμένει στη βασική θέση του κλάδου μας για απόσυρση της Υ.Α. για τον ¨Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Σχολείου ¨ , των εγκυκλίων σχετικά με την Προσχολική Αγωγή τις διαδικασίες και προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών στα ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία , καθώς και των τελευταίων εγκυκλίων που προαναφέραμε.
     Καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν στην κατανομή με βάση τις ώρες αν προηγούμενα δεν στελεχωθούν τα σχολεία από όλους τους συναδέλφους (δασκάλους  και ειδικότητες ) επειδή σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.1566/85  ο σύλλογος διδασκόντων κάθε σχολείου αποτελείται από όλους τους διδάσκοντες στο σχολείο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας  .
    Οι σύλλογοι διδασκόντων που θα συνεδριάσουν 01-09-2016  καλούνται να συντάξουν το παρακάτω πρακτικό όπως στάλθηκε στους συλλόγους με το έγγραφο  της Δ.Ο.Ε. Αρ. πρωτ. 767 και ημερομηνία 31-08-2016 .
   Επειδή ο χώρος της παιδείας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και ο ρόλος του εκπαιδευτικού καθοριστικός για την επιβίωση μιας κοινωνίας , ο Σύλλογος σας θέλει όλους κοντά του , να τον ενημερώνετε για προβλήματα κα να συμμετέχετε στις συλλογικές διεκδικήσεις .
     Τα έγγραφα του Συλλόγου θα σας κοινοποιούνται μέσω e-mail που στέλνονται στα      σχολεία . Παρακαλούμε τους Διευθυντές και τους υπεύθυνους αλληλογραφίας των σχολείων να εκτυπώνουν τις ανακοινώσεις του Συλλόγου .

                                        Για το Δ.Σ.
    
  Η πρόεδρος                                          Η γραμματέας

      Σαϊτανίδου Αλεξάνδρα                               Φουράκη  Σοφία